Pečené bagetky s ricottou a restovanou slaninou

Jednoduché, ale efektní a hlavně chutné občerstvení pro hosty, či jen tak, když je chuť :). Pečené bagetky jsou krásně křupavé a perfektně se hodí k jemné ricotě a restované slanině. Nevšední chlebíček na silvestrovský stůl :).

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: cca 30 kousků

Ingredience

  • 1 francouzská bageta
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 450 g ricotty, pokojové teploty
  • 1/2 lžičky soli
  • 220 g plátků slaniny
  • med

img_1622

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Bagetu nakrájejte na přibližně 30 tenkých koleček.
  2. Každé kolečko lehce potřete mašlovačkou namočenou v olivovém oleji a z každé strany jej osolte a opepřete.
  3. Bagetky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 5 minut. Poté každé kolečko otočte a pečte další 4 minuty. Poté je vyndejte a nechte pár minut chladnout.
  4. Plátky slaniny orestujte na pánvi dokřupava a poté je vložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  5. Ricottu vložte do větší mísy a promíchejte se solí.
  6. Vychladlé bagetky zdobte přibližně lžící ricotty a poté posypejte rozdrobenou slaninou. Každou bagetku můžete ještě opepřit či více osolit. Pokapejte lehce olivovým olejem a medem.

BEZ KOMENTÁŘE