Pečená kuřecí prsa s rajčaty, cizrnou a podávaná s kořeněným jogurtovým dipem

Rychlý oběd, který upečete v jedné zapékací míse se vším všudy + jogurtový dip navrch :). Porce pro 4 až 5 lidí a díky zelenině a cizrně vlastně celkem dietní jídlo, které na dlouho zasytí.

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4 – 5

Ingredience

  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, drcené
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky drcené sladké papriky
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 4 velká kuřecí prsa s kůží
  • 2 hrnky rajčat
  • 450 g plechovka cirzny, slitá
  • 1 hrnek petržele

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. V míse promíchejte olej, česnek, papriky, kmín, lžičku soli, pepř a drcenou papriku.
  3. V druhé misce promíchejte lžíci směsi s jogurtem a dejte prozatím stranou.
  4. Kuře položte do zapékací mísy. Každý kus potřete kořenící směsí. V míse promíchejte rajčata, cizrnu a polovinu množství petržele se zbytkem kořenící směsi. Přidejte směs ke kuřeti do zapékací mísy
  5. Vše posypejte druhou lžičkou soli a vložte do předehřáté trouby.
  6. Pečte přibližně 20 až 30 minut nebo dokud nebude kuře propečené v celém objemu.
  7. Servírujte se zbytkem petržele a připraveným jogurtovým dipem.

BEZ KOMENTÁŘE