Přejít na obsah
Menu
IMG_5797

Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem

Znáte dýni Hokkaidó především v podobě krémové polévky? Vyzkoušejte ji tentokrát upéct v troubě s cibulí a rozmarýnem. Pro ještě výraznější chuť přidejte parmezán a chutná večeře je na stole. Podávejte ji například s vaším oblíbeným listovým salátem. 🙂

Zobrazit více

Ingredience

  • 1 střední dýně Hokkaidó
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu (nebo sýra parmezánového typu)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

1

Dýni dobře omyjte (ideálně i houbičkou, bývá na ní hodně hlíny) a nakrájejte na větší kousky.

2

Cibuli nakrájejte na větší kousky a spolu s dýní rozprostřete rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.

3

Lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí dle chuti (raději méně, kvůli slanému parmezánu).

4

Dejte péct na 200 °C do střední části trouby na zhruba 10-15 minut, dokud dýně nezačne měknout.

5

Poté zasypte parmezánem a nechte v troubě ještě zapéct zhruba 5 minut.

6

Dýně je hotová jakmile začnou její okraje lehounce zlátnout.

7

Dobrou chuť. 🙂

Mohlo by vás zajímat: cibule, dýně, hokkaido, jednoduchý recept, pečená dýně, pečená zelenina, rozmarýn, snadný recept, v troubě, Fitness a zdravé, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře