Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem

Znáte dýni Hokkaidó především v podobě krémové polévky? Vyzkoušejte ji tentokrát upéct v troubě s cibulí a rozmarýnem. Pro ještě výraznější chuť přidejte parmezán a chutná večeře je na stole. Podávejte ji například s vaším oblíbeným listovým salátem. 🙂

Ingredience

  • 1 střední dýně Hokkaidó
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu (nebo sýra parmezánového typu)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Dýni dobře omyjte (ideálně i houbičkou, bývá na ní hodně hlíny) a nakrájejte na větší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na větší kousky a spolu s dýní rozprostřete rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí dle chuti (raději méně, kvůli slanému parmezánu).
  4. Dejte péct na 200 °C do střední části trouby na zhruba 10-15 minut, dokud dýně nezačne měknout.
  5. Poté zasypte parmezánem a nechte v troubě ještě zapéct zhruba 5 minut.
  6. Dýně je hotová jakmile začnou její okraje lehounce zlátnout.
  7. Dobrou chuť. 🙂

BEZ KOMENTÁŘE