Sladký chléb s ovocem, ořechy a lněnými semínky
Netradiční sladký chléb, který připravíte rychle a bez kynutí. 🙂 Uvnitř střídky na vás čeká překvapení v podobě sušeného ovoce a ořechů, velkou výhodou je také to, že chléb je bezlepkový, bez laktózy a jakéhokoli přidaného cukru. Taktéž splňuje požadavky pro paleo stravování.
- Doba přípravy: 1 h
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 zralé banány
- 2 velká vejce
- 50 g kokosového oleje
- 2 hrnky mandlové mouky
- 1 lžičky kypřícího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce lněných semínek
- 2 hrnky nahrubo nasekaných ořechů ( např. mandlí, pekanových, pistácií, vlašských nebo lískových)
- 2 hrnky nahrubo nasekaného sušeného ovoce (meruňky, fíky, brusinky, datle, ananas, borůvky)
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu lehce vymažte olejem a jestli chcete, vyložte pečícím papírem.
2
Banány oloupejte a rozmačkejte, přidejte vejce a kokosový olej.
3
Přisypte mouku, kypřící prášek a sůl. Poté vmíchejte ovoce, ořechy a semínka.
4
Vše promíchejte v jednolité těsto a to vložte do připravené formy.
5
Pečte přibližně 40 minut nebo dozlatova. Tento chléb při pečení nijak nenakyne, tudíž bude celkově nižší.
6
Přede krájením nechte chléb úplně vychladnout.
7
Můžete do chleba přidat jaké ovoce chcete, ale pouze sušené, s čerstvým tento recept nebude fungovat.
8
Ideální je ořechy přidat nijak neupravované i nesolené.
9
Místo lněných semínek můžete přidat jiná, například chia, slunečnicová, sezamová atd.
10
Pro dobré uležení chleba a prolnutí chutí je dobré chléb po vychladnutí zabalit do potravinové folie a dát přes noc do lednice.
11
Chléb chutná skvěle též z toastovače, dávejte však pozor, pálí se poměrně rychle. 🙂
12
Chléb můžete též zamrazit a uložit na později.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}