Přejít na obsah
Menu
Ovoce bez chemie – návod na důkladné přírodní omývání ovoce a zeleniny

Jak důkladně omýt kupované ovoce a zeleninu

Rozhodně nechceme nikoho strašit, ale pokud i vy chcete mít v duši klid, že jste koupené ovoce a zeleninu dokonale omyli od různých postřiků a vosku, zde je jednoduchý návod, jak na to. Pouhé opláchnutí ve vodě totiž ne vždy stačí. S touto metodou na to ovšem vyzrajete. 🙂

Zobrazit více

Potřebujeme

  • 1 hrnek vody
  • 1/2 hrnku destilovaného bílého octa (můžete nahradit jablečným nebo obyčejným vinným octem)
  • mísa na omytí ovoce (velikost záleží na množství ovoce)

Postup

1

V míse smíchejte vodu a ocet. Do směsi ponořte ovoce nebo zeleninu.

2

Omyjte a vydrhněte povrch ovoce nebo zeleniny – alespoň po dobu 30 sekund. Na pomoc si můžete vzít např. čistou houbičku na nádobí.

3

Omyjte pod tekoucí studenou vodou – po dobu 15 – 30 sekund.

4

Ovoce bude mít nyní zdravý lesk, ne nepřirozený. Takto omyté ovoce zkracuje dobu, po kterou je čerstvé, proto ho doporučujeme omývat chvíli před konzumací.

Mohlo by vás zajímat: jablka, ocet, ovoce, přírodní, tipy do kuchyně, voda, zdravá kuchyně, Inspirace, Příspěvek bez kategorie

Zdroj: everydayroots.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře