Nevšední houbový tatarák s hořčicí a cibulí

Zkuste si připravit tento skvělý houbový „tatarák“ :). I přesto, že se od klasického tataráku podstatně liší, i tak si na něm velmi pochutnáte. Navíc jej můžete upravit dle svých potřeb a chutí, my například děláme ostřejší verzi s dvojnásobným množství cibule.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 2

Ingredience

  • 400 g na jemno pokrájených hub
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička soli
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 žloutky
  • sádlo na smažení
houbovy_tatarak_2

Postup

  1. Houby očistěte a nakrájejte na jemno.
  2. V rendlíku či hrnci rozpusťte sádlo a houby poduste tak, abyste se zbavili přebytečné vody.
  3. Přidejte sůl a odstavte.
  4. Do směsi přisypte kmín a přidejte pepř, sladkou papriku, hořčici, kečup, sójovou omáčku, worcester a na jemno nakrájenou cibuli.
  5. Tatarák rozdělte do dvou misek a ke každému přidejte žloutek. Servírujte s topinkami a stroužky česneku.

BEZ KOMENTÁŘE