Nepečený cheesecake se štědrou dávkou Baileys

Tento cheesecake nenechá žádného milovníka Baileys chladným. Čokoládové sušenky zalité smetanovou vrstvou s příchutí Baileys a navrch ještě šlehačka s vůní kávy. Příprava je jednodušší, než byste čekali.
  • Čas přípravy: 20 minut
  • Porce: 10

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Sušenková krusta

  • 30 Oreo sušenek
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 6 lžic změklého másla

Smetanová vrstva s Baileys

  • 750 g smetanového sýra (Philadelphia, Lučina, atp.)
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1/2 hrnku Baileys
  • 3/4 hrnku sladkých čokoládových kousků

Šlehačková vrstva s Baileys

  • 1 lžička instantní kávy
  • 2 lžíce teplé vody
  • 1 a 1/2 hrnku smetany na šlehání
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce Baileys
  • 2 lžíce čokoládového sirupu (není nutné)
  • 1 lžíce čokoládových kousků (není nutné)

Postup

1

V kuchyňském robotu rozdrťte všechny sušenky. Přidejte změklé máslo s cukrem a míchejte, dokud se vše dostatečně nespojí.

2

Směs natlačte do kulaté dortové formy.

3

Ve velké míse rozšlehejte smetanový sýr dohladka. Pomalu přidejte kondenzované mléko a stále šlehejte. Přilijte i Baileys. Nakonec jemně vmíchejte čokoládové kousky. Směs nalijte na sušenkový základ a uhlaďte.

4

V hrnku smíchejte kávu s teplou vodou. Ve velké míse smíchejte smetanu s cukrem. Šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne dostatečně tuhá šlehačka. Přidejte kávu a Baileys. Směs navrstvěte na cheesecake.

5

Můžete dozdobit čokoládovým sirupem a čokoládovými kousky.

6

V ledničce nechte chladit minimálně hodinu a poté podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Fitness květákové tortily s koriandrem, pečené v troubě

Opravdu rychlý dezert bez přidaného cukru

Losos s pomerančovo-medovou omáčkou a černým sezamem

Ježci s lískovým oříškem

Tvarohový koláč prošívaná deka

Bramborák s parmezánem plněný houbami a uzeným sýrem

Zdravé žitno-špaldové sušenky s vlašskými ořechy polité čokoládou

Zcela přírodní barviva pro dortové krémy

Bohatě jablečný koláč s drobenkou na máslovém korpusu

Výběr mořských potvůrek :-)

Čerstvý salát s artyčoky

Čokoládové řezy s marcipánem