Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut

Kokosky připravené ani ne za půl hodiny? Žádný problém 🙂 Tyto navíc obsahují karamel a jsou zabalené do křupavé čokoládové polevy. Jednoduché nepečené cukroví, které si zcela jistě oblíbíte.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: cca 24 kusů

Ingredience

  • 45 ml mléka
  • 85 g másla
  • cca 40 ks karamelek
  • 280 g strouhaného kokosu
  • 120 g hořké čokolády
  • lupínková sůl (volitelné)

no-bake-salted-caramel-coconut-macaroons5

Postup

  1. V rendlíku smíchejte mléko, karamelky a máslo. Nechte vše rozpustit a promíchejte dohladka. Nenechte směs vařit a nechte ji vychladnout. Poté vmíchejte kokos.
  2. Přibližně lžíci a půl směsi pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte hromádky úplně vychladnout.
  3. V malé misce rozpusťte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce.
  4. Každou kokosku namočte z části v čokoládě a vraťte na pečící papír. Zbylou čokoládu můžete nastříkat na vršky a poté ji nechte zatuhnout.
  5. Nechte kokosky kompletně zatuhnout a poté skladujte v chladu a suchu ve vzduchotěsné nádobě.

BEZ KOMENTÁŘE