Nepečené jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a vlašskými ořechy

Pokud vás honí mlsná, čekáte hosty nebo jen chcete připravit něco dobrého, doporučujeme vyzkoušet tyto jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a sušenkami jako základem. Jejich nespornou výhodou je, že jsou nepečené, takže patří mezi rychle připravené dobroty :).

  • Doba přípravy: 40 minut + čas na chlazení
  • Porce: 8

Ingredience

  • 1 1/2 kg jablek, nastrouhaných
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 500 ml vody
  • šťáva z jednoho citrónu
  • mleté vlašské ořechy
  • strouhaná čokoláda
  • mléko
  • sušenky

Postup

  1. Jablka oloupejte, nastrouhejte a vložte do hrnce společně s cukrem a 100 ml vody. Do zbytku vody zamíchejte pudink.
  2. Jablka chvíli vařte a poté promíchejte se směsí pudinku a vody.
  3. Vařte přibližně dalších 5 minut do zhoustnutí a poté přilijte šťávu z citrónu.
  4. Na plech nebo do formy naskládejte sušenky, které předtím namočte v mléce.
  5. Střídejte vrstvu sušenek a vrstvu náplně. Měly by být ideálně tři vrstvy od každého.
  6. Navrch nasypejte mleté vlašské ořechy a strouhanou čokoládu.
  7. Řezy uložte do lednice a nechte aspoň hodinu odpočívat.

BEZ KOMENTÁŘE