Nepečené dýňové tyčinky s ořechy a čokoládovou polevou

Jednoduchá a nepečená sladká svačinka, která lze připravit i bezlepkově, pokud si vyberete ty správné ovesné vločky :). Tyčinky nejsou příliš sladké a hodí se jako energetická svačinka či pohoštění pro přátele s oblibou v dýňových dobrotách.

  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 5 velkých nebo 15 malých tyčinek

Ingredience

  • ½ hrnku mletých ovesných vloček (nutno použít s označením „Bezlepkové„)
  • 2 lžíce dýňového pyré
  • 2 lžíce mandlového másla (můžete použít klasické)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ + ⅛ lžičky soli, rozdělené
  • ⅛ lžičky mleté skořice
  • ½ hrnku vypeckovaných datlí
  • ½ hrnku arašídů, nebo jiných ořechů
  • ½ hrnku neslazeného kakaa
  • ¼ hrnku cukru
  • 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného

dsc_0029

Postup

  1. Vyložte plech pečícím papírem.
  2. V misce smíchejte ovesné vločky, dýňové pyré, máslo, javorový sirup, půl lžičky vanilkového extraktu a osminu lžičky soli.
  3. Vzniklé těsto položte na pečící papír a vytvarujte do obdélníku o tloušťce přibližně 1, 2 cm. Vložte na hodinu do mrazáku.
  4. Mezitím vložte vypeckované datle do mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte 10 minut stát.
  5. Ve food procesoru nebo mixéru rozmělněte datle, 1/4 hrnku vody, půl lžičky vanilkové extraktu a osminu lžičky soli dohladka.
  6. Vzniklou směs rozprostřete na první vrstvu a posypejte zvolenými ořechy. Vložte do mrazáku na hodinu.
  7. V menší misce promíchejte kakao, cukr, olej a čtvrtinu lžičky soli. Vše smíchejte do hladké polevy.
  8. Zatuhlé řezy vyndejte z mrazáku a nakrájejte na 5 velkých nebo 15 mini tyčinek. Každou obalte v čokoládové polevě a vložte na pečící papír.
  9. Tyčinky skladujte v mrazáku a chvíli před servírováním je vyndejte, aby trochu povolily.

BEZ KOMENTÁŘE