Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

V letních měsících nechce nikdo trávit hodiny u plotny, a proto přijde k ruce recept na kuře s medem, česnekem a dijonskou hořčicí. Do 30 minut máte hotovo a můžete si pochutnávat :).

  • 4 porce
  • doba vaření 25 minut

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou nebo vykostěných kuřecích stehenních řízků
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku, z toho 3 nakrájené, 3 celé
  • 1/4 hrnku medu
  • 3 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení
  • jarní cibulku nebo petrželku na dozdobení

Postup

  1. Středně velkou pánev středně rozpalte se lžicí olivového oleje, přidejte 3 celé stroužky česneku, sůl, pepř a kuře, které ze všech stran opečte, a poté odložte bokem.
  2. Přidejte lžíci olivového oleje a 3 nakrájené stroužky česneku. Lehce opečte a dodejte med a hořčici. Poté přidejte opečené kuře a ještě pár minut opékejte.
  3. Podávejte ozdobené jarní cibulkou nebo petrželkou a jako přílohu zvolte kupříkladu grilovanou zeleninu nebo vařené brambory s máslem.

BEZ KOMENTÁŘE