Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem

Nemáte času nazbyt a zároveň potřebujete výživný oběd? Tento recept vyřeší vše za vás. Upečte si maso i s přílohou dohromady, to vše zalité jemným jogurtovým dresingem a bylinkami. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 4

Ingredience

  • kuřecí maso nakrájené na kousky
  • 2 brambory, (oloupané, pokud je třeba)
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • sůl, pepř, paprika, tymián

kremasta-piletina-iz-pecnice-1fbd464188d513200e1d2cafbf902c94_view_l

Postup

  1. Nakrájejte brambory na tenké plátky a společně s kuřecími kousky je vložte do velké mísy.
  2. Přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte. Poté nechte půl hodiny odpočinout v pokojové teplotě.
  3. Do pekáče nejdříve naskládejte brambory. Na ně kuřecí kousky a zbytek ingrediencí.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dokud nebudou brambory měkké.
  5. Pokud by vám vršek rychle začal zlátnout, můžete pekáč zakrýt alobalem.

BEZ KOMENTÁŘE