Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem

Nemáte času nazbyt a zároveň potřebujete výživný oběd? Tento recept vyřeší vše za vás. Upečte si maso i s přílohou dohromady, to vše zalité jemným jogurtovým dresingem a bylinkami. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 4

Ingredience

  • kuřecí maso nakrájené na kousky
  • 2 brambory, (oloupané, pokud je třeba)
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • sůl, pepř, paprika, tymián

kremasta-piletina-iz-pecnice-1fbd464188d513200e1d2cafbf902c94_view_l

Postup

  1. Nakrájejte brambory na tenké plátky a společně s kuřecími kousky je vložte do velké mísy.
  2. Přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte. Poté nechte půl hodiny odpočinout v pokojové teplotě.
  3. Do pekáče nejdříve naskládejte brambory. Na ně kuřecí kousky a zbytek ingrediencí.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dokud nebudou brambory měkké.
  5. Pokud by vám vršek rychle začal zlátnout, můžete pekáč zakrýt alobalem.
ZDROJcoolinarika.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE