Pečená kuřecí stehna se zeleninou a slaninou z jednoho pekáče

Výživná večeře, kterou celou připravíte v jednom pekáči. Množství ušpiněného nádobí tak bude minimální, přitom jídlo opravdu zasytí a nají se celá rodina. Kuřecí stehna jsou pečená se zeleninou, batáty a trochou slaniny, která je příjemným chuťovým oživením celého chodu. A nesmíme zapomenout dodat, že tato dobrota je vhodná pro bezlepkové stravování :).

  • Doba přípravy: 1h 10 minut
  • Porce: 4

Ingredience

  • 4 – 5 kusů kuřecích stehen
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 lžíce červeného vinného octa
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíce od každého – nadrcený čerstvý tymián, šalvěj a rozmarýn + trochu na ozdobu
  • sůl a pepř
  • 1 velký batát, nakrájený na větší kostky
  • 450 g růžičkové kapusty, nakrájené na poloviny
  • 2 jablka, zbavené jadřince a nakrájená na půlměsíčky
  • 2 šalotky, oloupané a nakrájené na menší kousky
  • 4 tlustší plátky slaniny, nakrájené na kousky

one-pan-autumn-chicken-dinner6-srgb.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Dvě lžíce olivového oleje, česnek a bylinky smíchejte a vložte do uzavíratelného sáčku. Přidejte kuřecí stehna, sůl, pepř, sáček uzavřete a promíchejte. Poté dejte bokem.
  2. Batát, růžičkovou kapustu, jablka a šalotky vsypte na plech s vyššími okraji, pokapejte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl a pepř a vše promíchejte. Rovnoměrně rozdělte po plechu a nahoru přidejte kuře s bylinkami. Nakonec posypte kousky slaniny.
  3. Pečte přibližně 30 minut, dokud kuře nezezlátne. (Vnitřní teplota kuřete by měla být okolo 83 °C.)
  4. Na posledních pár minut zapněte gril, pokud chcete vypečenější kuře i přílohu. Posypte čerstvými bylinkami, chcete-li a servírujte.

BEZ KOMENTÁŘE