Křupavé závitky plněné jahodovým krémem
Lahodný dezert. Křupavá skořicová krusta a uvnitř sladká krémová náplň s jahodami. Je to velmi netradiční pojetí, které pracuje s klasickými tortilami, jahodami a krémem a na tvarohový dort. Spokojenost zaručena. 🙂
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 225g žervé (lučina), v pokojové teplotě
- 60ml zakysané smetany (1/4 hrnku)
- 1 lžíce cukru a 50g cukru na posypání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- citronová šťáva z půlky citronu
- 6 tortil
- 2 hrnky nakrájených jahod
- 1 lžíce skořice
- Olej na smažení
Postup
1
V míse smícháme (ideálně pomocí ručního šlehače) žervé, zakysanou smetanu, 1 lžíci cukru, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Jakmile je vše důkladně smíchané, přimícháme ručně 1 hrnek nakrájených jahod.
2
Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na všechny tortily. Směs umístíme do spodní třetiny tortily, přeložíme boční strany směrem ke středu a poté tortilu zatočíme. Nakonec zafixujeme párátkem. Takto opakujeme u každé tortily
3
Připravíme si mísu na obalování: Smícháme 50g cukru se skořicí na samostatném mělkém talíři. Dále si připravíme talíř s papírovými ubrousky, na které budeme skládat hotové tortily.
Pokud nepoužíváte fritovací hrnec, použijte pánev s vysokým okrajem. Do pánve nalijeme dostatečné množství oleje a rozehřejeme. (Smažíme ideálně na 180C)
Každou tortilu smažíme kolem 3 minut. Pokud je třeba, otáčíme je. Jakmile jsou hotové, pokládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného omastku. Necháme je 1 minutu odkapat a zchladnout. Nakonec vyválíme ve směsi cukru a skořice
4
Odstraníme párátka a ihned podáváme spolu se zbytkem nakrájených jahod.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}