Křupavé pralinky s náplní z bohatého čokoládového těsta

Hutné čokoládově těsto, které poté zabalíte do křupavého čokoládového obalu – to je jedno z nejchutnějších cukroví, které jsem letos připravovala :). Jde opravdu o velmi kalorickou dobrotu, proto ji konzumujte s mírou.

  • Doba přípravy: 1h 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: cca 30 kousků

Ingredience

  • 120 g čokolády na vaření
  • 220 g másla
  • 4 vejce
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 360 g hořké čokolády, nalámané na kousky
  • mléčná čokoláda – poleva, rozpuštěná (můžete použít např. již v připravenou v sáčku na rozpuštění v horké vodě)
  • zdobení

brownie-truffles1

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti cca 22×33 cm vymažte lehce olejem.
  2. Máslo nakrájejte na kousky a rozpusťte jej společně s čokoládou na vaření v mikrovlnce nebo nad parou. Rozmíchejte dohladka a dejte bokem vychladnout.
  3. Ve velké míse rozšlehejte vejce, cukr a vanilku. Poté přidejte vychlazenou čokoládu.
  4. V jiné misce promíchejte mouku, sůl a kypřící prášek. Tuto směs jemně vmíchejte do čokoládové směsi. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě přibližně 20 až 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevýjde čistá.
  5. Brownies nechte úplně vychladnout.
  6. Poté je pomocí vidličky „nadrobte“ na menší kusy. Přibližně lžíci směsi vytvarujte do kuličky. Skládejte je na plech vyložený pečícím papírem a poté vložte do mrazáku na 20 až 30 minut.
  7. Čokoládu rozpusťte nad parou a poté v ní obalujte kuličky z brownies. Skládejte je zpět na plech a nechte zatuhnout.
  8. Po zatuhnutí pocákejte kuličky rozpuštěnou mléčnou čokoládou, popř. posypejte zdobením.
  9. Skladujte v suchu a chladnu.

BEZ KOMENTÁŘE