Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Také si rádi dáte k čaji či kávě nějakou tu dobrotu, třeba sušenku? Vyzkoušejte tyto křehké, které se dobře namáčí do čaje i skvěle chutnají ke kávě. Bonusem je zde skutečnost, že jsou bez rafinovaného cukru :).

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 6

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 4 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky soli
  • 1¼ hrnku řeckého jogurtu
  • ⅓ hrnku podmáslí
  • 30 g másla, rozpuštěného
  • ¼ hrnku medu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. V míse promíchejte mouku s kypřícím práškem a solí.
  3. V malé misce rozšlehejte jogurt a podmáslí dohladka.
  4. Nalijte mokré ingredience do suchých a promíchejte do kompaktního těsta.
  5. Z těsta udělejte 12 větších kuliček a pokládejte je na připravený plech.
  6. V mističce promíchejte máslo s medem. Polovinou množství směsi potřete sušenky, zbytek uchovejte.
  7. Pečte přibližně 25 až 30 minut nebo dozlatova. Poté vyndejte sušenky z trouby a potřete je zbývající směsí medu a másla.
  8. Servírujte sušenky ideálně ještě teplé.
ZDROJpurewow.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE