Křehké máslové sušenky s citrónovým krémem

Připravte si jemné sušenky s máslovým základem a osvěžujícím citrónovým krémem. Můžete je zařadit k letošnímu cukroví nebo si je dát jen tak k čaji. K obojímu jsou skvělé :).

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: cca 20 kousků

Ingredience

  • 110 g másla, změklého
  • 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kůry z citrónu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku citrónového krému

dsc_3203-copy1

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. V míse rozšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte žloutek, citrónovou kůru a šťávu se solí. Poslední lehce vmíchejte mouku.
  3. Těsto lehce zpracujte dohladka
  4. Těsto odkrajujte a z přibližně 1 lžíce směsi tvarujte kuličky a pokládejte na plech.
  5. Do každé kuličky udělejte prstem důlek a poté vložte sušenky do trouby. pečte přibližně 18 až 20 minut nebo dozlatova.
  6. Vyndejte sušenky z trouby a naplňte důlky citrónovým krémem. Vložte ještě na pár minut (cca 2 minuty) do trouby.
  7. Posypejte hotové sušenky moučkovým cukrem a skladujte v chladnu.

BEZ KOMENTÁŘE