Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Křehké ořechové rohlíčky – tentokrát s mandlemi :). Pro ty, kteří nemají rádi vlašské či lískové oříšky tu máme speciální verzi s mandlovou moukou, která těstu dodává jemnost a rohlíčky nejsou ani tolik „tučné“.

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: cca 24 kusů

Ingredience

  • 220 g másla, pokojové teploty
  • 100 g krupicového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1½ lžičky vanilkového extraktu
  • ¼ až ½ lžičky mandlového extraktu (volitelné)
  • 238 g hladké mouky
  • 130 g mandlové mouky
  • moučkový cukr na obalení

dorie-greenspan-almond-crescents-10a

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.
  2. V míse rozšlehejte máslo, cukr a sůl do pěny. Přilijte vanilku a mandlový extrakt.
  3. Poté vsypte mouku a nakonec vmíchejte mandlovou mouku.
  4. Z připravené těsta vyválejte rohlíčky a pokládejte je na plech s menšími mezerami mezi sebou.
  5. Pečte přibližně 19 až 21 minut, polovině času pečení plech otočte.
  6. Oba plechy položte na mřížku k vychladnutí. nechte chladnout 5 minut a poté rohlíčky opatrně obalte v moučkovém cukru.
  7. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladnu.

BEZ KOMENTÁŘE