„Kravičky“ – Čokoládové řezy s jogurtovým krémem a čokoládovými flíčky

Rychlý zákusek s jogurtovým krémem potěší chuťové buňky. Není vůbec suchý, naopak. Tak mokrý až se rozpadá v ústech. 🙂 Korpus je z pravé čokolády, ne jen kakového prášku.

  • Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení
  • Porce: 25 x 35 cm plech

Ingredience

Těsto

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 30 g holandského kakaa
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 100 ml mléka
  • 100 g hladké mouky

Krém

  • 400 g bílého jogurtu
  • 150 g cukru
  • 10 g želatiny
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 ml smetany

Poleva

  • 50 g hořké čokolády
  • 1 lžička oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a plech s formu o velikosti 35×25 cm vyložte pečícím papírem.
  2. Nasekejte čokoládu na kousky, smíchejte ji s máslem a kakaem a rozpusťte vše nad parou. Poté přidejte vejce, cukry a vyšlehejte do pěny.
  3. Přilijte mléko, přidejte sůl a mouku. Zamíchejte jen tak, aby se vše spojilo.
  4. Nalijte do připravené formy a pečte 20 až 25 minut. Poté enchte vychladnout.
  5. Na krém ohřejte smetanu a vsypte do ní cukry a želatinu. Promíchejte, aby se rozpustila.
  6. Mezitím vložte do mísy jogurt a přilijte želatinovou směs. Rozmíchejte dohladka.
  7. Krém vylijte na vychladlý korpus a vložte formu do lednice na 2 až 3 hodiny.
  8. Čokoládu na polevu nasekejte na kousky a rozpusťte se lžičkou oleje. Pomocí lžíce dělejte z čokolády na zákusku malé flíčky dle fantazie.
  9. Vložte ještě na chvíli do lednice a poté můžete podávat.

BEZ KOMENTÁŘE