Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Dlouho jsem hledala recept na opravdu křupavé kuře a tento splnil veškerá moje očekávání. Kuře je krásně křupavé, voní bylinkami, je lehce pikantní a vevnitř jemné, ale nevysušené. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4

Ingredience

  • 1 celé kuře rozdělené na jednotlivé části
  • olej na fritování
  • 1 bílek
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce soli

Koření

  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 lžičky cibulové soli
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušené šalvěje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušené majoránky

2015-11-09-copycat-kfc-original-style-chicken-7

Postup

Krok 1

Předehřejte fritovací hrnec na 180 °C. V míse promíchejte všechna koření a smíchejte je s moukou, cukrem a solí.

2015-11-09-copycat-kfc-original-style-chicken-1

Krok 2

Kusy kuřete obalte v bílku a vhoďte do směsi koření. Dobře obalte a lehce oklepejte.

2015-11-09-copycat-kfc-original-style-chicken-4

Krok 3

Nechte obalené kuře přibližně 5 minut odpočívat a poté smažte ve fritovacím hrnci. Prsa a křídla smažte přibližně 14 minut, stehýnka budou potřebovat ještě o něco déle. Kuře pokládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.

2015-11-09-copycat-kfc-original-style-chicken-5

 

ZDROJtablespoon.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE