Kakaové řezy s jablky a čokoládovou polevou

Tento recept sice patří mezi zdlouhavější, ale vše se vám několikanásobně vrátí ve skvělé  chuti a krásném vzhledu moučníku. Základem je kakaový korpus, který přikrývá jemná jablečná náplň s čokoládou a nakonec ještě poleva, taktéž z hořké čokolády :).

  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 8

Ingredience

Těsto

  • 5 vajec
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce rumu
  • 250 g hladké mouky
  • 30 g holandského kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva
  • špetka soli

Krém

  • 6 jablek
  • 100 ml vody
  • 200 g krupicového cukru
  • 3 lžíce rumu
  • 100 g hořké čokolády
  • 200 g másla
  • 200 ml jablečné šťávy (100%)

Poleva

  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 2 lžíce oleje

Postup

Krok 1

Jablka omyjte, oloupejte a zbavte jadřince. Nastrouhejte je a společně s cukrem a vodou je vložte do hrnce. Přiveďte k varu a vařte, dokud jablka nezměknou. Tyčovým mixérem je poté rozmixujte na pyré. Poté přimíchejte rum, nakrájenou čokoládu a máslo. Rozmíchejte do rozpuštění a nechte směs vychladnout.

cokoladne-stangice-sa-jabukama-e0dd692f56ba24dba595f468c2cdb276_view_l

Krok 2

Rozšlehejte vejce s oběma cukry. přilijte olej a rum. Do druhé misky prosejte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva. Moučnou směs poté přesypejte a vmíchejte do mokrých ingrediencí. Těsto vlijte na plech s vyššími okraji (30×20 cm) a pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut.

cokoladne-stangice-sa-jabukama-8cca70eb54d02f6f5dcd92f65e8c0b19_view_l

Krok 3

Poté nechte piškot zcela vychladnout na mřížce. Korpus přeřízněte vodorovně na poloviny, vrchní sundejte a dolní polijte jablečnou šťávou. Druhou polovinu rozdrobte na malé kousky do jiné misky.

cokoladne-stangice-sa-jabukama-a58388292f00728f1573cae08686ba6d_view_l

Krok 4

K rozdrobenému korpusu přidejte vychlazenou jablečnou směs a promíchejte dohladka.

cokoladne-stangice-sa-jabukama-358736b58da9ab5a2b7b5ac5028b945d_view_l

Krok 5

Směs natřete na první korpus a hezky zahadte. Vložte formu do lednice aspoň na půl hodiny. Na polevu smíchejte všechny ingredience v rendlíku a nechte je rozpustit. Trochu čokoládové polevy odlijte do cukrářského sáčku.

cokoladne-stangice-sa-jabukama-067b37600eb4581685a664d371023271_view_l

Krok 6

Zbytkem polevy zalijte vychlazený dezert a poté ozdobte maloým množstvím polevy, kterou jste odlili do sáčku. Vložte hotový moučník do lednice aspoň na 5 až 6 hodin nebo přes noc.

cokoladne-stangice-sa-jabukama-dc25264f17260d0bc3fdf7d0e5f88d81_view_l

ZDROJcoolinarika.com
Sdílejte
Redakce
Publikujeme jen ty nejlepší recepty, návody a tipy od více jak 3000 nejšikovnějších nadšenců z čech, slovenska i zbytku světa. :) Pokud pořebujete poradit, napište prosím do komentářů nebo na e-mail redakce@carujeme.cz.

BEZ KOMENTÁŘE