Jemný mrkvový dort s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy

Upečte si výjimečný mrkvový dort, který svou chutí předčí mnohé ostatní. Do těsta je zamíchán bonus v podobě kousků ananasu, které dodávají těstu vláčnost, jakou nenajdete nikde jinde :). S krémem a ořechy je vše ve skvělé chuťové harmonii.

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 4

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 2 hrnky strouhané mrkve
  • 400 g ananasu (plechovka)
  • 1¼ hrnku oleje
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
Krém
  • 360 g krémového sýra, pokojové teploty
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ hrnku nasekaných pekanových ořechů (můžete použít i vlašské)

carrot-cake-2

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×30 cm vymažte lehce olejem.
  2. Ve velké míse promíchejte cukr, vejce, mrkev, ananas a olej. Přidejte mouku, sůl, sodu a skořici. Vše dobře promíchejte a nalijte do připravené formy.
  3. Pečte přibližně 50 až 60 minut a poté nechte zcela vychladnout.
  4. Na krém rozšlehejte krémový sýr s moučkovým cukrem, přilijte vanilku a vyšlehejte do nadýchaného krému.
  5. Vychladlý korpus namažte krémem a posypejte nasekanými ořechy.
ZDROJchef-in-training.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE