Přejít na obsah
Menu
recept-na-vafle-z-celozrnne-mouky

Jemné vafle ze špaldové mouky a kefíru

U těchto vaflí si nemusíte sladké vyčítat, naopak vám tělo ještě poděkuje :). Domácí vafle jsou dobrotou samy o sobě a tento recept patří mezi opravdovou špičku.

Zobrazit více

Ingredience

  • 200g celozrnné špaldové mouky
  • 400 ml kyšky/kefíru
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • bílý jogurt, domácí nutella nebo čerstvé ovoce k podávání

img_8163-567x850

Postup

1

V míse rozšlehejte vejce, kokosový cukr, kyšku a vanilkový extrakt.

2

Vmíchejte všechny suché ingredience a umíchejte hladké těsto.

3

Těsto nechte aspoň půl hodiny odležet v pokojové teplotě.

4

Plotýnky vaflovače lehce vytřete kokosovým olejem, vlijte těsto a pečte vafle dozlatova.

5

Servírujte s domácím ovocem, jogurtem nebo třeba domácí nutellou.

Mohlo by vás zajímat: celozrnná mouka, fíky, kokosový cukr, kyška, nutela, smažení, snídaně, vafle, zdravé recepty, Recept bez chodu, Vegetariánské

Zdroj: maryskitchenlove.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře