Jednoduchý banánový dort se žloutkovým krémem a šlehačkou

Jednoduchý dort s banánem a štědrou porcí krému a šlehačky. Pečete pouze korpus, takže zbytek přípravy už zvládnete s lehkostí :). Ideální dezert, když nechcete příliš času trávit v kuchyni.

  • Doba přípravy: 40 minut + čas na chlazení
  • Porce: pro 4 – 6

Ingredience

Krusta
  • 1½ hrnku sušenek, ideálně grahamových
  • ⅓ hrnku cukru
  • 90 g másla, rozpuštěného
Krémová náplň
  • ¾ hrnku cukru
  • ¼ hrnku kukuřičného škrobu
  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  • 45 g másla
  • 1½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 banány, nakrájené na kolečka
Šlehačka

banana-cream-pie-3

Postup

Sušenková krusta
  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V misce smíchejte drcené sušenky a cukr. Přilijte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
  3. Natlačte těsto na dno formy o průměru 22 cm a pečte přibližně 7 minut.
  4. Nechte vychladnout.
Krémová náplň
  1. V rendlíku smíchejte cukr a škrob. Přilijte smetanu a žloutky a dobře promíchejte.
  2. Přiveďte k varu za stálého míchání vařte minutu. Poté odstraňte z plotny a vmíchejte máslo a vanilku.
  3. Polovinu množství krému nalijte na krustu. Poté pokryjte povrch banánový kolečky. Přelijte druhou polovinou krému.
  4. Zakryjte dort fólií a dejte do lednice na 3 hodiny.
  5. Pokryjte další vrstvou banánů.
Šlehačka a zdobení
  1. Vyšlehejte smetanu a postupně přidávejte cukr a vanilku za stálého šlehání.
  2. Vyšlehejte do tuha a natřete na vršek dezertu. Ozdobte ještě pár kolečky banánů a servírujte.
ZDROJchef-in-training.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE