Jednoduché celozrnné vafle s jablečnou šťávou a skořicí

Máte rádi vafle, ale připadají vám jako kalorická bomba? Vyzkoušejte tyto jednoduše připravené vafle z celozrnné mouky s jablečnou šťávou a skořicí. 🙂

Počet porcí: 4 velké belgické vafle
Doba přípavy: cca 20 minut

Ingredience

  • 1 hrnek neslazené jablečné šťávy
  • 1 hrnek odtučněného mléka
  • 4 lžíce rozpuštěného neslazeného másla
  • 3 velká vejce
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce čistého vanilkového extraktu
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžíčky soli

Postup

  1. Předehřejte si vaflovač (případně k němu troubu, aby zůstaly vafle teplé)
  2. Všechny suroviny dobře promixujte v mixéru.
  3. Pečte dozlatova ve vaflovači a poté udržte do konzumace teplé v troubě.

TIP: Vafle můžete po upečení až na měsíc zmrazit a poté ohřát.

 

BEZ KOMENTÁŘE