Jedinečné brownies s dvěma druhy čokolády a krémovým sýrem

Brownies už zná kde kdo a tak se zdá, že už nemohou překvapit. Tento recept nám ovšem vyrazil dech a zahnal podzimní depresi svou skvělou chutí i krásným vzhledem :).

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: cca 20 kusů
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 330, Tuk: 22 g, Sacharidy: 23g, Vláknina: 3g, Bílkoviny: 4g, Sůl: 0.4 g

Ingredience

  • 250 g másla + trochu na vymazání
  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády
  • 375 g krupicového cukru
  • 5 středních vajec
  • 50 g hladké mouky
  • 85 g kakaa
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • 200 g krémového sýra

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a formu o velikosti 20×30 cm vyložte pečícím papírem.
  2. Na jemno nakrájejte 150 g hořké čokolády, nahrubo její zbytek a bílou čokoládu.
  3. Na jemno nakrájenou čokoládu rozpusťte nad parou nebo v mikrovlnce. Dejte bokem vychladit.
  4. Máslo a 350 g cukru vložte do mísy a rozšlehejte do pěny. Přidejte 4 vejce po jednom a poté přidejte mouku, kakao, kypřící prášek a špetku soli. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a nahrubo nasekanou hořkou čokoládu. Těsto nalijte do připravené formy a uhlaďte povrch.
  5. Do mísy vložte krémový sýr a rozšlehejte do krémova. Přidejte poslední vejce a cukr. Bílé těsto nadávkujte na čokoládové a pomocí špejle vytvořte lehké mramorování.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde s drobečky.
  7. Nechte úplně vychladnout, než budete krájet.

BEZ KOMENTÁŘE