Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní
Tyto efektní řezy stojí za to vyzkoušet. Zvládne je i ten, který není příliš zběhlý v pečení, jelikož zde použije již připravené listové těsto. Ideální zákusek pro maminky na mateřské a obecně pro všechny, kteří nechtějí nebo nemohou trávit příliš času v kuchyni. Když jsem je upekla u nás, všichni se oblizovali a za chvíli nebyl na talíři jediný kousek. Můžete použít i jinačí ovoce, například třešně jsou také velmi dobré.
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: pro 4 – 6
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500 g listového těsta
Krém
- 2 kg tvarohu
- 90 g smetany
- 100 g moučkového cukru
Jahody
- 500 g jahod
- 100 g krupicového cukru
- 1 sáček želatiny v prášku
Postup
1
Listové těsto rozválejte na plát o velikosti 20 x 30 cm a upečte jej. Smíchejte na kousky nakrájené jahody s cukrem a za stálého míchání je rozmačkejte a nechte rozpustit cukr. Směs odstavte z plotny a nechte lehce vychladnout. Poté do ní vmíchejte připravenou želatinu dle instrukcí na sáčku.
2
Smíchejte tvaroh s cukrem a smetanou do hladké směsi. Vychladlý plát těsta napulte a první půlku natřete tvarohem. Poté do něj udělejte lžící malé důlky.
3
Do každé jamky nalijte trochu jahodového želé a zbytek rozetřete po povrchu.
4
Přiklopte druhým plátem těsta, jemně přimáčkněte a dejte do lednice zatuhnout.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}