Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Originální dezert, který není náročný na přípravu a v těchto chladných dnech dokonale zahřeje tělo i duši. Překvapte tímto zajímavým dezertem vaši návštěvu. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4

Ingredience

  • 500 ml červeného vína
  • 4 hrušky
  • 2 balení směsi koření pro svařené víno (skořice, hřebíček, badyán)
  • 100 g cukru
  • 200 ml smetany

Postup

  1. Víno přiveďte k varu a přidejte koření v sáčku. Po 5 minutách vyjměte sáček, přidejte cukr a vraťte na plotnu.
  2. Oloupejte hrušky, dejte je do vína a vařte 15-30 minut, podle požadované měkkosti.
  3. Uvařené hrušky nechte ve víně vychladnout. Poté podávejte s vinnou směsí a smetanou.

BEZ KOMENTÁŘE