Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Nesmrtelná klasika, kterou si oblíbily snad všechny generace.:) Houbový kuba je směs krupek, sušených hub a voňavých bylinek, doplněných česnekem a zeleninovým vývarem. Příprava není nijak složitá a je skvělý i studený.

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut

Ingredience

  • 2-3 hrsti sušených hub (případně čerstvé)
  • 300 g krupek
  • 3 lžíce sádla + na vymazání pekáče
  • 2 velké cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžíce majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • zeleninový vývar
  • sůl a pepř

Postup

  1. Houby zalijte horkou vodou a nechte je přes noc namáčet. Krupky propláchněte vodou, sceďte a nechte odkapat přebytečnou vodu.
  2. Do hrnce vložte půlku množství másla a orestujte na něm jednu cibuli nakrájenou na jemno. Přidejte krupky a orestujte dorůžova. Zalijte vývarem, přiklopte poklicí a vařte do měkka.
  3. Na zbytku másla orestujte druhou cibuli, přidejte houby, kmín, sůl, pepř, majoránku a tymián. Lehce podlijte vodou a poduste. Jakmile budou houby měkké přidejte nadrcený česnek a dobře promíchejte.
  4. Houbovou směs přidejte ke krupkám, osolte, opepřete a vše vložte do pekáče vymazaného sádlem.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 až 30 minut.
ZDROJvarimesvendy.cz
Sdílejte
Vendula Špetlíková
Vendy je se svým přístupem v dnešní době ojedinělá. Je to normální mladá maminka dvou dětí, která ráda vaří a peče. Navíc šla svou vlastní cestou, takže vaří jednoduše, z dobře dostupných surovin a nejvíce klasická česká jídla. http://varimesvendy.cz/o-mne Všechny fotografie receptů Vendy nafotila sama ihned po jejich uvaření či upečení, takže pokrmy na fotkách vypadají tak, jako ve skutečnosti. Vendy podporuje a doporučuje české firmy! http://varimesvendy.cz/recepty V současné době se úspěšně na trhu prodává její vlastní kuchařka. Kuchařka obsahuje přes 430 receptů, přes 250 stran, co recept – to obrázek hotového pokrmu. Kuchařka, která nesmí chybět v žádné domácnosti. http://varimesvendy.cz/e-shop

BEZ KOMENTÁŘE