Domácí máslo ze dvou ingrediencí
K přípravě kvalitního domácího másla potřebujete jen minimum věcí. S přidanými bylinkami vznikne oblíbené bylinkové máslo, které je výborné na opečené bagety. 🙂
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500 ml smetany ke šlehání (minimálně s 33 % tuku)
- sůl (množství podle chuti)
- bylinky, pažitka nebo česnek (není nutné)
Množství másla samozřejmě závisí na množství použité smetany. Z 500 ml smetany vznikne zhruba 190 g másla.
Postup
1
Smetanu ke šlehání vlijte do mixeru. Mixer zapněte na nejvyšší výkon a nechte mixovat až 15 minut.
2
Pozorujte odstřeďovací proces a až se máslo začne oddělovat od smetany, vypněte mixer. Přidejte sůl, případně bylinky (pokud chcete mít bylinkové máslo)
3
Máslo přeceďte přes síto (protlačte přes síto pomocí vařečky).
4
Hrudku opláchněte studenou vodou a zabalte do čisté bavlněné utěrky. Máslo vytvarujte do požadovaného tvaru a dejte přes noc do lednice.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}