Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Tato marmeláda se skvěle hodí snad ke všemu. Jako náplň do palačinek, lívanců, do bílého jogurtu s müsli nebo klasicky namazat na čerstvý chléb :). Příprava není příliš složitá, vyžaduje pouze trochu trpělivosti, která se vám ovšem stonásobně vrátí v chuti.

  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 12

Ingredience

  • 1 kg muškátové dýně
  • 1 kg jablek
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 250 ml jablečný džusu nebo vody
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice

dzem-od-jabuka-i-muskatne-tikve-37bd000f40b06e1ced526affb0aa669b_view_l

Postup

  1. Dýni vydlabejte od semínek, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vložte do velké mísy, posypejte cukrem (i vanilkovým), zakryjte a nechte přes noc v lednici.
  2. Druhý den přendejte dýni i se šťávou do velkého hrnce, zalijte jablečnou šťávou, citrónovou a přidejte jablka nakrájená na kostičky.
  3. Vše vařte na větším plameni 15 až 20 minut, poté plamen snižte a vařte do zhoustnutí.
  4. Rozmixujte vše omocí ponorného mixéru do požadované konzistence.
  5. Přisypte skořici, promíchejte a horkou marmeládu lijte do sterilovaných sklenic, uzavřete a nechte úplně vychladnout.

BEZ KOMENTÁŘE