Přejít na obsah
Menu
recept-na-jablecny-dzem-s-dyni-a-skorici

Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Tato marmeláda se skvěle hodí snad ke všemu. Jako náplň do palačinek, lívanců, do bílého jogurtu s müsli nebo klasicky namazat na čerstvý chléb :). Příprava není příliš složitá, vyžaduje pouze trochu trpělivosti, která se vám ovšem stonásobně vrátí v chuti.

Zobrazit více

Ingredience

  • 1 kg muškátové dýně
  • 1 kg jablek
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 250 ml jablečný džusu nebo vody
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice

dzem-od-jabuka-i-muskatne-tikve-37bd000f40b06e1ced526affb0aa669b_view_l

Postup

1

Dýni vydlabejte od semínek, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vložte do velké mísy, posypejte cukrem (i vanilkovým), zakryjte a nechte přes noc v lednici.

2

Druhý den přendejte dýni i se šťávou do velkého hrnce, zalijte jablečnou šťávou, citrónovou a přidejte jablka nakrájená na kostičky.

3

Vše vařte na větším plameni 15 až 20 minut, poté plamen snižte a vařte do zhoustnutí.

4

Rozmixujte vše omocí ponorného mixéru do požadované konzistence.

5

Přisypte skořici, promíchejte a horkou marmeládu lijte do sterilovaných sklenic, uzavřete a nechte úplně vychladnout.

Mohlo by vás zajímat: domácí recepty, dýně, džem, jablka, marmeláda, muškátová dýně, skořice, sladké recepty, vanilkový cukr, Recept bez kategorie, Snídaně a svačiny

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře