Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa

Osvěží vás v parných letních dnech a chutná lépe, než kupovaná – na této totiž nemusíte ingrediencemi vůbec šetřit. 🙂 Můžete si ji udělat méně sladkou, více kávovou, nebo naopak více kakaovou.

  • Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: menší chlebíčková forma

Ingredience

  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • 6 lžíce instantní kávy
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

black-coffee-ice-cream-9548-July-14-2015

Postup

  1. Do rendlíku nalijte hrnek smetany a přisypte kávu, kakao a cukr. Zahřívejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
  2. Odstraňte z plotny a nechte zchladnout. Poté přilijte druhý hrnek smetany, vanilku a vložte do lednice vychladit.
  3. Nalijte směs do stroje na zmrzlinu a připravte do instrukcí. Lehce namraženou zmrzlinu poté vložte do vhodné nádoby a nechte v mrazáku zcela zatuhnout.
  4. Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, nalijte směs rovnou do nádoby, vložte do mrazáku a jednou za půl hodiny směs promíchejte.
ZDROJtheviewfromgreatisland.com
Sdílejte
Janetta
Dobře vím, že cesta do srdce lidí vede přes jejich žaludek. Baví mne připravovat především sladké, netradiční a klasické recepty. Také se věnuji pečení domácího kváskového pečiva a cukrářskému řemeslu. Do budoucna si přeji mít vlastní cukrárnu s těmi nejlepšími zákusky z celého světa. Pokud máte nějaké otázky, napište prosím do komentářů nebo na e-mail: janetta@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE