Domácí jablečný džem se skořicí hotový za chvíli

Jablečný džem byl vždy můj oblíbený, proto jsem se letos rozhodla, že si připravím svůj vlastní. Tento recept patří mezi velmi rychlé, stačí vám pár surovin a výsledný džem je opravdu dobrý. Množství surovin můžete libovolně násobit, recept je koncipován na dvě sklenice této dobroty :).

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Porce: 2 sklenice džemu po 250 ml

Ingredience

  • 1 kg oloupaných jablek, nakrájených na kousky
  • 40 ml šťávy z citrónu
  • kůra z jednoho citrónu
  • 100 g krupicového cukru
  • 225 ml neslazeného jablečného džusu/moštu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

dzem-od-jabuka-by-pomoravka-b3c22a4e73837ed868f733ba30bc3b4d_view_l

Postup

  1. Do většího rendlíku nalijte jablečný džus, citrónovou šťávu, kůru, oba cukry, skořici a nakonec jablka nakrájená na kostičky.
  2. Přiveďte k varu a nechte vařit přibližně 10 minut, poté snižte plamen a vařte dalších 10 minut. Poté nechte plamen na minimu a za občasného promíchání vařte dalších 5 minut, nebo dokud džem trochu nezhoustne.
  3. Horký džem nalijte do sterilovaných sklenic, dobře uzavřete a nechte zcela vychladnout.
  4. Skladujte v chladnu a temnu.

BEZ KOMENTÁŘE