Návod na výrobu domácího Irish Creamu

Irish Cream patří k oblíbenému vánočnímu pití, jako je tomu například u vaječného koňaku. Připravte si jeho jinou a silnější verzi, tedy irský krém podle tohoto návodu a jistě si pochutnáte vy i vaši hosté, kteří k vám zavítají na návštěvu nebo jej můžete někomu vyrobit jako krásný dárek. 🙂

 

Potřebujeme:

  • 1 a ¼ hrnku (tučné) smetany
  • 1 plechovku kondenzovaného mléka
  • 1 a 2/3 hrnku irské whiskey
  • 2 lžičky kvalitní rozpustné kávy
  • 2 lžíce kávového sirupu
  • 1 lžička mandlového aroma
  • 1 lžička vanilkového aroma

Postup:

V mixéru mixujte veškeré ingredience (cca 30 vteřin na maximální výkon). Přelijte do uzavíratelné lahve.

Tipy navíc: Pokud máte dost času, můžete nejdříve salko v plechovce vařit ve vodě, čímž salko zkaramelizuje. Trvá to i hodinu, ale Irish Cream pak dostane příjemnou karamelovou příchuť. Pokud nemáte kávový sirup, můžete použít kávový likér (třeba dva, tři panáky), jen pak bude Irish Cream řidší a chuťově lehce méně výrazný. Tento nápoj můžete připravit i dětem, jen nebudete přidávat alkohol.

V lednici můžete skladovat až 2 týdny.

ZDROJ52kitchenadventure.com
Sdílejte
Anna
Velmi ráda experimentuji v kuchyni a netradiční recepty mě nenechají v klidu a musím je vyzkoušet. Ráda také vyrábím dárky pro své přátelé a do svého šatníku zase doplňky a upravuji si oblečení. Proto vám budu přinášet hlavně články ohledně dárků, receptů a šatníku. :) Kdykoliv mi můžete psát na email anna@carujeme.cz

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ