Přejít na obsah
Menu
recept na domácí irish cream

Návod na výrobu domácího Irish Creamu

Irish Cream patří k oblíbenému vánočnímu pití, jako je tomu například u vaječného koňaku. Připravte si jeho jinou a silnější verzi, tedy irský krém podle tohoto návodu a jistě si pochutnáte vy i vaši hosté, kteří k vám zavítají na návštěvu nebo jej můžete někomu vyrobit jako krásný dárek. 🙂

Zobrazit více

Ingredience

  • 1 a ¼ hrnku (tučné) smetany
  • 1 plechovku kondenzovaného mléka
  • 1 a 2/3 hrnku irské whiskey
  • 2 lžičky kvalitní rozpustné kávy
  • 2 lžíce kávového sirupu
  • 1 lžička mandlového aroma
  • 1 lžička vanilkového aroma

Postup:

V mixéru mixujte veškeré ingredience (cca 30 vteřin na maximální výkon). Přelijte do uzavíratelné lahve.

Tipy navíc: Pokud máte dost času, můžete nejdříve salko v plechovce vařit ve vodě, čímž salko zkaramelizuje. Trvá to i hodinu, ale Irish Cream pak dostane příjemnou karamelovou příchuť. Pokud nemáte kávový sirup, můžete použít kávový likér (třeba dva, tři panáky), jen pak bude Irish Cream řidší a chuťově lehce méně výrazný. Tento nápoj můžete připravit i dětem, jen nebudete přidávat alkohol.

V lednici můžete skladovat až 2 týdny.

Mohlo by vás zajímat: alkohol, irish cream, irský krém, koňak, smetana, vaječný koňak, vánoce, vánoční drink, whiskey, Nápoje, Recept bez kategorie

Zdroj: www.52kitchenadventures.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře