Domácí Ferrero Rocher bez rafinovaného cukru

Ferrero Rocher patří k oblíbeným pochoutkám, tak co si letos zkusit vytvořit domácí? Je to jednoduché a přesně víte, jaké suroviny jste použili. 🙂 Kuličky se také výborně hodí jako další druh nepečeného cukroví na vánoční stůl.

Ingredience

Kuličky

  • 1/2 hrnku lískooříškového másla (případně jiné oříškové)
  • 1/2 hrnku kakaa
  • několik kapek vanilkového aroma
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 2 až 4 lžíce javorového sirupu (dle chuti)
  • 1/4 hrnku mléka (můžete použít např. mandlové)
  • 20 lískových ořechů (ideálně mírně opražených)

Poleva

  • 1 hrnek nasekaných opražených lískových ořechů
  • 1/2 hrnku rozpuštěné vysokoprocentní čokolády

Postup

  1. Všechny ingredience na kuličky (až na lískové ořechy) rozmixujte do jedné hmoty.
  2. Těsto nechte 30 minut lehce ztuhnout v lednici.
  3. Poté tvarujte kuličky, do kterých vložte lískový oříšek.
  4. Hotové kuličky obalte v nasekaných lískových oříšcích a nechte 1 hodinu chládnout v lednici.
  5. Zatuhnuté kuličky vždy nabodněte na vidličku a obalte v rozpuštěné čokoládě.
  6. Nakonec dejte kuličky na dalších 15 minut do lednice.

 

BEZ KOMENTÁŘE