Domácí bílý chléb bez kynutí a hotový do hodiny

Domácí pečivo patří bezkonkurenčně mezi jedny z nejchutnějších potravin. Co ale dělat, když nemáte času nazbyt nebo se na přípravu složitých postupů prostě necítíte? Vyzkoušejte tento recept na domácí bílý chléb, který nepotřebuje ani kynout a zvládnete jej do hodiny i s pečením. 🙂

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 6

Ingredience

  • 250 g mladého sýra
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

brzi-hljeb-sa-sirom-96d1fe3cf87599bd47dd34cefdaea84e_view_l

Postup

Krok 1

Všechny ingredience promíchejte a uhněťte ve hladké a viskózní těsto. Stáhněte jej do bochníku a štědře jej posypte moukou.

brzi-hljeb-sa-sirom-ff6f6aad173882c122d2a5f4f99a13c0_view_l

Krok 2

Přendejte chléb na plech vyložený pečícím papírem a pomocí ostrého nože či žiletky udělejte do chleba několik zářezů.

brzi-hljeb-sa-sirom-56112ad757106227d9f165fe3b379cbd_view_l

Krok 3

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 45 minut nebo dozlatova.

brzi-hljeb-sa-sirom-56ca37b4e913f5bf361f46f22c6165e2_view_l

BEZ KOMENTÁŘE