Letní cuketový chléb s česnekem a cheddarem

Česnek a výrazný cheddar k sobě krásně sedí a vy si vychutnáte cuketový chléb buďto jako přílohu nebo jen tak, samotný na chuť :).

  • 4 menší bochníky (1 větší)
  • doba přípravy 40 minut

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 česnekového prášku (sušený česnek)
  • 1 hrnek nastrouhané cukety
  • 3/4 hrnku nastrouhaného cheddaru
  • 1/4 hrnku nasekané jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru (nebo 2 lžičky sušeného)
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek podmáslí
  • 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla

Cheesy-Garlic-Zucchini-Bread-2-683x1024

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte si větší plech nebo 4 menší plechy na bochníky chleba.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, sodu a česnekový prášek. Spojte do jednotné směsi. Přidejte cuketu, cheddar, jarní cibulku a kopr, opět dobře spojte.
  3. V další míse smíchejte vejce, podmáslí a máslo.
  4. Mokré ingredience spojte se suchou směsí a naplňte jí plech (plechy).
  5. Dejte péct – velký bochník se bude péct zhruba 50 minut, menší bochníky 20-25 minut. Upečenost poznáte klasicky párátkem, na které se nesmí přilepit ještě neupečené těsto.
  6. Nechejte 10 minut po upečení odpočinout a poté vytáhněte z formy a nechte úplně vychladnout nebo podávejte ještě teplé. Dobrou chuť.

BEZ KOMENTÁŘE