Čokoládové cheesecake řezy s Oreo sušenkami
Tyto krémové řezy mají pevný, čokoládový základ a na něm tlustou vrstvu jemného krému, který je protkaný kousíčky čokolády. Krásně drží tvar a podle tohoto foto-návodu je zvládne je i naprostý začátečník. 🙂
- Porcí: 9
- Čas přípravy: 10 minut
- Čas pečení: 1 hodinu
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 balení sušenek Oreo (18 sušenek)
- 125 g másla
- 225 g žervé
- 400 g kondenzovaného mléka
- 3 větší vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička mouky
- 1 hrnek nasekané čokolády
Postup
1
Troubu předehřejeme na 150 stupňů a připravíme si plech na pečení o rozměrech 23 na 23 cm. Dno vysteleme alobalem a zastříkneme olejem na pečení. (Alobal není nutností, ale pak se vše mnohem snadněji vyndá z pekáče a krájí.)
2
V mixéru rozmixujeme sušenky a 125 g másla na jednolitou hmotu. Tuto směs rozprostřeme na připravený plech a stlačíme ke dnu.
3
V mixéru dále rozmixujeme žervé, dokud není krémové.
4
K žervé přidáme kondenzované mléko a opět mixujeme.
5
Nakonec do mixéru přidáme vajíčka a vanilkový extrakt. Důkladně promixujeme, dokud se vše nespojí v jednolitý krém.
6
V menší míse promícháme 1/2 nasekané čokolády se lžičkou mouky. Jakmile je čokoláda pokrytá moukou, vmícháme ji do krému. (Díky mouce se čokoláda při pečení nepotopí ke dnu)
7
Krém nalijeme na vrstvu rozmixovaných sušenek. Vše poté posypeme zbylou polovinou nasekané čokolády. (Tu můžeme taktéž zaprášit moukou)
8
Pečeme jednu hodinu, nebo dokud se cheesecake po lehkém dloubnutí prstem nevrátí do původního stavu.
9
Dáme do lednice alespoň na jednu hodinu a můžeme podávat.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}