Cheesecakové řezy s křehkým korpusem a jablky

Vyzkoušejte obměnu klasického cheesecaku a upečte si jednoduchou a výbornou „podzimní“ alternativu s jablky, skořicí a křehkým korpusem s ovesnými vločkami :).

  • Doba přípravy: 1 h 10 minut
  • Porce: cca 20 ks

Ingredience

Ovesný základ

  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek nadrcených sušenek
  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 110 g másla,rozpuštěného

Cheesecake

  • 480 g krémového sýra (Philadelphia, Žervé)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Jablka

  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 hrnku ovesných vloček
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 střední jablka, oloupaná a nakrájená na plátky
  • karamelová poleva

apple-crisp-bars-a2

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Formu o velikosti 22×33 cm vymažte lehce olejem.
  3. V míse promíchejte nadrcené sušenky, vločky, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Vzniklou směs natlačte na dno připravené formy.
  4. pečte 5 minut a poté vyndejte a nechte vychladnout.
  5. V druhé misce rozšlehejte krémový sýr, třtinový cukr, krupicový cukr, skořici, zázvor, škrob a vanilku dohladka. Krém nalijte na korpus.
  6. Plátky jablek navrstvěte na krém a vše posypte směsí kokosového oleje, skořice, hladké mouky, ovesných vloček a třtinového cukru.
  7. Pečte na 180 °C přibližně 40 až 50 minut. Poté vyndejte a nechte 15 minut chladnout.
  8. Hotový zákusek vložte přes noc do lednice, poté nakrájejte na čtverečky, polijte karamelovou omáčkou a podávejte.

BEZ KOMENTÁŘE