Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou
Pokud máte rádi medovník, tento recept si zamilujete! 🙂 Řezy jsou nádherně vláčné s plnou chutí medu, kakaového a vanilkového krému. Recept je poněkud zdlouhavější, ale bude to stát rozhodně za to 🙂
- Doba přípravy: 1 h 20 minut + čas na chlazení
- Porce: cca 24 kusů
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Korpus
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru
- 4 lžíce medu
- 50 g másla
- 450 g hladké mouky
- 5 lžic mléka
- 1 lžička jedlé sody
- trošku citronové šťávy
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce mléka
Krém
- 2 balení vanilkového pudinku
- 700 ml mléka
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
Bílková poleva
- 1 bílek
- šťava z půlky citrónu
- 200 g moučkového cukru
Postup
1
V mléce uvařte pudink a nechte jej vychladnout. Poté přimíchejte máslo s cukrem a vyšlehejte dohladka.
2
Poté nv míse nad parou vyšlehjete máslo s vejci, sodou a 5 lžic mléka. Přidejte med, cukr, dobře promíchejte a odstavte. Poslední přisypte mouku a dobře vmíchejte.
3
Těsto rozdělte na poloviny. Do jedné přidejte ještě dvě lžíce mléka s dvěma lžícemi kakaa.
4
Z těsta vytvořte 4 menší pláty těsta v troubě předhřáté na 160 °C. Každý plát pečte přibližně 10 minut.
5
Z krému třetinu odeberte a do té vmíchejte 2 lžíce kakaa.
6
Na bílkovou polevu vyšlehejte bílek s cukrem a citrónovou šťávou.
7
Vrstvení moučníku : Na tmavé těsto namažte světlý krém. Přikryjte světlým těstem a namažte tmavým krémem. Položte opět světlý plát, namažte světlý krém a nakonec položte tmavý korpus.
8
Nakonec vše polijte bílkovou polevou. Moučník můžete odzbit dle chuti, nepř. strouhanou čokoládou.
9
Vložte dezert do lednice aspoň na 6 hodin k zatuhnutí a prolnutí chutí.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}