Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Pokud máte rádi medovník, tento recept si zamilujete! 🙂 Řezy jsou nádherně vláčné s plnou chutí medu, kakaového a vanilkového krému. Recept je poněkud zdlouhavější, ale bude to stát rozhodně za to 🙂
  • Doba přípravy: 1 h 20 minut + čas na chlazení
  • Porce: cca 24 kusů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 4 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 450 g hladké mouky
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžička jedlé sody
  • trošku citronové šťávy
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžíce mléka

Krém

  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 700 ml mléka
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce holandského kakaa

Bílková poleva

  • 1 bílek
  • šťava z půlky citrónu
  • 200 g moučkového cukru

Postup

1

V mléce uvařte pudink a nechte jej vychladnout. Poté přimíchejte máslo s cukrem a vyšlehejte dohladka.

2

Poté nv míse nad parou vyšlehjete máslo s vejci, sodou a 5 lžic mléka. Přidejte med, cukr, dobře promíchejte a odstavte. Poslední přisypte mouku a dobře vmíchejte.

3

Těsto rozdělte na poloviny. Do jedné přidejte ještě dvě lžíce mléka s dvěma lžícemi kakaa.

4

Z těsta vytvořte 4 menší pláty těsta v troubě předhřáté na 160 °C. Každý plát pečte přibližně 10 minut.

5

Z krému třetinu odeberte a do té vmíchejte 2 lžíce kakaa.

6

Na bílkovou polevu vyšlehejte bílek s cukrem a citrónovou šťávou.

7

Vrstvení moučníku : Na tmavé těsto namažte světlý krém. Přikryjte světlým těstem a namažte tmavým krémem. Položte opět světlý plát, namažte světlý krém a nakonec položte tmavý korpus.

8

Nakonec vše polijte bílkovou polevou. Moučník můžete odzbit dle chuti, nepř. strouhanou čokoládou.

9

Vložte dezert do lednice aspoň na 6 hodin k zatuhnutí a prolnutí chutí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Video: Mrkvová roláda s jemným mascarpone krémem provoněná skořicí

Jednoduché italské plněné papriky

Duhový, extra čokoládový dort s lentilkami

„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí

Jemný mrkvový dort s čokoládovým krémem

Velikonoční máslové sušenky

Polentové noky

Video: Originální obří cheeseburger v listovém těstě

Domácí vegan müsli

Pomazánky z lučiny

Těstoviny s ricottou a avokádem