Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Pusinky jsou u nás vždy tím nejoblíbenějším cukrovím a zmizí opravdu rychle (většinou ještě před Vánocemi). Pokud je milujete stejně, jako my, vyzkoušejte jejich hříšnější variantu obohacenou čokoládovým mramorováním. Jsou krásné a přitom opravdu jednoduché :).

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut

Ingredience

  • 3 velké bílky
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2  lžičky bílého octa
  • 240 g čokolády, rozpuštěné a zchladnuté na pokojovou teplotu

chocolate-swirl-meringue-via-bakers-royale

Postup

  1. Předehřejte troubu na 130 °C a plech vyložte pečícím papírem.
  2. Vložte bílky do mísy a vyšlehejte je do polotuha. Za stálého šlehání přidejte cukry, vanilku a ocet. Zvyšte otáčky a šlehejte, dokud sníh nebude krásně lesklý a veškerý cukr bude rozpuštěný.
  3. Rozpuštěného čokoládu nacákejte na vršek sněhu, ale nezamíchávejte ji do směsi! (ideální je tuto část rozdělit na dvě, tudíž polovinu množství čokolády nacákat, odebrat sníh na pusinky a poté opět pocákat čokoládou a opět vytvořit pusinky).
  4. Lžící odebírejte bílkový sníh a na plech dělejte malé kopečky sněhu s čokoládou.
  5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 až 50 minut, nebo dokud se pusinky nedají lehce odlepit z podkladu.
  6. Nechte je vychladnout na mřížce a poté skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladu.

BEZ KOMENTÁŘE