Přejít na obsah
Menu
recept-na-bilkove-pusinky-s-cokoladou

Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Pusinky jsou u nás vždy tím nejoblíbenějším cukrovím a zmizí opravdu rychle (většinou ještě před Vánocemi). Pokud je milujete stejně, jako my, vyzkoušejte jejich hříšnější variantu obohacenou čokoládovým mramorováním. Jsou krásné a přitom opravdu jednoduché :).

Zobrazit více

Ingredience

  • 3 velké bílky
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2  lžičky bílého octa
  • 240 g čokolády, rozpuštěné a zchladnuté na pokojovou teplotu

chocolate-swirl-meringue-via-bakers-royale

Postup

1

Předehřejte troubu na 130 °C a plech vyložte pečícím papírem.

2

Vložte bílky do mísy a vyšlehejte je do polotuha. Za stálého šlehání přidejte cukry, vanilku a ocet. Zvyšte otáčky a šlehejte, dokud sníh nebude krásně lesklý a veškerý cukr bude rozpuštěný.

3

Rozpuštěného čokoládu nacákejte na vršek sněhu, ale nezamíchávejte ji do směsi! (ideální je tuto část rozdělit na dvě, tudíž polovinu množství čokolády nacákat, odebrat sníh na pusinky a poté opět pocákat čokoládou a opět vytvořit pusinky).

4

Lžící odebírejte bílkový sníh a na plech dělejte malé kopečky sněhu s čokoládou.

5

Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 až 50 minut, nebo dokud se pusinky nedají lehce odlepit z podkladu.

6

Nechte je vychladnout na mřížce a poté skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladu.

Mohlo by vás zajímat: bílkové pusinky, čokoláda, cukroví, pečení, pusinky, sladké recepty, vánoce, vánoční, vánoční cukroví, vánoční recepty, Bez mouky, Bezlepkové, Cukroví, Vegetariánské

Zdroj: www.bakersroyale.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře